Spørgsmål:

1.Hvad laver du i din job funktion?

2.Hvad skal man  være god til i den job funktion?

3.Hvad kræver det af uddannelse?

4.Hvorfor valgte du netop den uddannelse?

5.Har det altid været den uddannelse du vil have?

6.Hvor lang tid tog din uddanelse?

7.Hvor tog du din uddannelse henne?

8.Hvor gammel var du da du begyndte at studere?

9.Hvad skal man være speciel god til på denne uddannelse?

10.Hvilke fag bliver der lagt vægt paa?

11.Hvad gjorde du efter du havde taget din udannelse?

12.Har du altid boet og arbejdet i USA?

Svar:

Johnni Jørgensen:

1.Jeg har ansvaret for teknologien og udviklingen i virksomheden.

2.Programering, ledelse, teknik forståelse.

3.En vidergående uddannelse inden for datalogi med ledelse som bifag. jeg har dog kun Datamatiker uddannelsen men her efter udannet mig.

4.Datamatikeren valgte jeg da den var forholdsvis kort, og samtidig kom omkring programmerne. jeg ville have taget Datalog på universitetet hvis jeg kunne gøre det om.

5.Nej tænkte også på Datalog.

6.Ca 3 år -> HTX også 3 år.

7.Ålborg handelskole.

8.HTX 16 år og Datamatiker 20 år gammel.

9.Matematik og Fysik.

10.Matematik, biologi, fysik og kemi.

11.Fik job som udvikler/programør, og efter jeg har fået mere erfaring har jeg fået mere ansvar.

12.Nej jeg er oprindelig fra Danmark, men har boet her de sidste 9 år.

 

Charlotte

1.Jeg arbejder som ”Strategisk Planner” i vores Insights & Strategy team. Meget af min tid går med at indsamle data om brugeradfærd og trends, og sammenligne det med vores kunders forretningsstrategier – f.eks. der hvor de ønsker at positionere sig. Så udarbejder vi strategier for, hvordan målet opnåes bedst muligt.

2.Man skal primært være god til at analysere og tolke data – at lave rå data og insights om til strategi og handlingsplaner. Samtidigt er det vigtigt, at man altid har kundens forretningsstrategi og ønsker i baghovedet. Det kræver at man kan tænke ud af boksen, uden at det bliver alt for abstrakt.

3.Man kan have mange forskellige uddannelser til at løse mit arbejde – det giver typisk det bedste resultat, da vi ikke alle tænker ens. Jeg selv har en bachelor i erhvervsøkonomi og kommunikation, og en kandidat i marketing og ledelse – begge fra Copenhagen Business School.

4.Min bachelor valgte jeg fordi jeg havde interesse for menneskers forskellige måde at forstå og tolke ting på, selvom det er den samme information de får. Det kan variere meget. Min kandidat valgte jeg, fordi jeg har en stor interesse for brands og brandstrategier – lidt af samme grund. Synes det er interessant at en brand kan ændre adfærd hos brugere, selvom det i sig selv ofte bare er et logo.

5.I bund og grund ja, men mit fokus har ændret sig en smule i takt med de fag vi havde.

6.3 + 2 år.

7.I København på Copenhagen Business School.

8.19 år.

9.Analysere og tolke – og være kritisk overfor al data og alle kilder.

10.Kommunikations- og marketingfag fra flere perspektiver (intern/ekstern).

11.Jeg tog til New York og startede i praktik hos Vertic, hvor jeg er ansat i dag. Jeg startede faktisk lidt før, jeg havde skrevet mig speciale, fordi jeg trængte til at komme ud og arbejde, fremfor at sidde med næsen begravet i bøger.

12.Nej, kun i et halvt år sammenlagt.

 

Evelyn Chai:

1.Jeg er i øjeblikket en projektleder. Jeg letter projektet, så projektet kører problemfrit, og vi kan gennemføre projekter i en god tid måde og af høj kvalitet.

2.At være detaljeret og organiseret, mens du arbejder på flere ting. kommunikere med teammedlemmer / forskellige personligheder er også meget vigtigt. At være i stand til at analysere og planlægge er også vigtig.

3.De fleste virksomheder vil ikke ansætte dig i Amerika hvis du ikke har en universitetsuddannelse.

4.Jeg studerede økonomi på A niveau i gymnasiet men det henviser sig ikke rigtig til mit job. Min uddannelse lærte mig at tænke struktureret som ville hjælpe mig i et hvert job.

5.Nej, jeg tænkte meget over hvad jeg ville med min kariere og tog mange forskellige fag i mange forskellige emner som jeg fandt interasant og det samme gjorde sig gældene da jeg skulle søge job.

6.4 år på college.

7.Binghamton University.

8.18år.

9.Du skal være nysgerrig omkring store billedelementer og forsøge at finde ud af, hvad der er de underliggende årsager er til det store billede.

10.International handel, adfærdsmæssige økonomi og sprogvidenskab.

11.Jeg kiggede efter en praktikplads/job efter eksamen, det er sådan jeg endte i Vertic. Jeg startede som praktikant og blev udsat for strategi og projektleder.

12.Ja.